به ترویج ولنتاین دامن نزنیم

بیست و پنجمین روز از بهمن ماه امسال در تقویم برابر با چهاردهم فوریه، روزی است که به نام والنتاین نامیده شده است.

چند سالی است که (۱۴ فوریه) روز عشق فرنگی (ولنتاین) و خرید گل و عروسک، شکلات و … در کشورمان باب شده است. اکثر جوان ها بدون اطلاع از اینکه اصلا این ولنتاین خوردنی یا پوشیدنی است، فقط می دانند که در روز ولنتاین باید برای کسانی که دوست دارند هدیه بخرند. غافل از اینکه والنتاین از جشن‌های غربی است که با فرهنگ اسلامی همخوانی چندانی ندارد.

چند سالی هست که روز ولنتاین در کشورمان حسابی جای خودش را باز کرده است . نه تنها بین دختر و پسرهای جوان، بلکه بین زوج های میانسال هم دیده می‌شود و این ها در حالی است که اکثر این افراد حتی اطلاعی در مورد معنای این مراسم ندارند و برخی هم اطلاعات دست و پا شکسته ای را از شبکه های خارجی دریافت کرده‌اند.

گستره این جریان نه فقط شهر تهران را در گیر خودش کرده است بلکه به شهرهای دیگر کشورمان هم کشیده شده  است و حتی شهر مذهبی مثل قم.

این امر که در کشوری مانند ایران با وجود تاکید بسیار مسوولین و علما برای فرهنگ سازی، شاهد رواج چنین فرهنگی برای یک مناسبت بدون پشتوانه دینی یا ملی هستیم، زنگ خطری است که هر چند چندین سال است در گوش مسوولین فرهنگی به صدا در آمده است.

ما در این مقاله سعی داریم تا مشروعیت جشن گرفتن این روز را توسط مسلمانان بررسی کنیم:

سوالات:

۱. اگر در جشن کریسمس مشروبات الکلی سرو شود شرکت مسلمانان در آن، چه حکمی دارد؟

۲. بنابر تقویم سازمان ملل یکی از روزهای سال به نام روز زن نامیده شده است، آیا مرد مسلمان می‌تواند در چنین روزی برای همسرش هدیه بخرد؟

۳. روز چهاردهم فوریه از روزهای تقویم میلادی، روز عاشقان نام‌گذاری شده است و همچنین روز کشیش والنتاین که در این روز کشیش‌های مسیحی جمع شده و در جشنی که می‌گیرند برای والنتاین دعا می‌کنند. آیا در چنین روزی مسلمانان می‌توانند به عنوان عید (عشاق) جشن بگیرند؟

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به سه سۆال نخست، چنین است: ( استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.)

حضرت آیه الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی):

۱. به هر حال حضور در مجالسى که در آن شراب نوشیده مى‌‌شود، جایز نیست.

۲. اشکال ندارد.

۳. اگر ترویج باطل محسوب شود، جایز نیست.

حضرت آیه الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):

۱. در فرض سوال این کار جایز نیست.

۲. اگر تبعیت و تقلید از آنها نباشد و مفسده دار نباشد اشکالی ندارد.

۳. جایز نیست.

حضرت آیه الله العظمی صافی گلپایگانی(مد ظله العالی):

۱و۲و۳. به طور کلی برپایی و یا شرکت در چنین جشن‌هایی که تأیید و ترویج آنها می‌باشد جایز نیست.

حضرت آیه الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

۱و۲و۳. هر نوع عملی که تشبه به کفار باشد حرام است در ضمن خوردن مشروبات مست کننده نیز حرام و از گناهان کبیره است.

ممکن است شما دوست داشته باشید